La Xarxa de Barris Antics, formada per més de 30 Ajuntaments de tot Catalunya, compta amb el suport de la Diputació de Barcelona en el marc dels recurs de Cooperació comercial per definir, dissenyar i l’executar accions de promoció i dinamització de forma conjunta entre dos o més ens locals, com és la Xarxa.

L’Ajuntament de Manresa, en representació de la Xarxa, va sol·licitar ajuts del Catàleg 2020, 2021 i 2022, sent la resolució de la Diputació:

  • 2020. Estudi de la campanya COMPRA I GUANYA i de la Xarxa de Barris Antics amb Projectes.
  • 2021. Concessió de 18.562,50 euros per la implantació de la butlleta electrònica per participar en la campanya COMPRA I DESCOBREIX CATALUNYA que s’estrena en aquesta 12a edició i edició d’un vídeo promocional.
  • 2022.  Concessió de 5.957,81 euros per a iniciar una base de dades comuna de locals comercials a tots els municipis adherits a la Xarxa amb l’objectiu de classificar, identificar i censar l’activitat comercial i els locals buits als nostres barris antics.

Amb aquestes ajudes es persegueix fomentar la cooperació i l’ús eficient dels recursos, tot incentivant les economies d’escala i la concepció del comerç de proximitat en totes les seves vessants (comerç urbà, mercats municipals, mercats de venda no sedentària i fires locals) amb projecció més enllà dels propis termes municipals.

Els ajuts 2021 i 2022 son cofinançats, el 90% a càrrec de la Diputació de Barcelona i el 10% a càrrec la Xarxa de Barris Antics amb projectes, assumit per l’Ajuntament de Manresa.