A partir del 28 de juliol de 2020 es públic el nou portal web de la XARXA DE BARRIS ANTICS AMB PROJECTES www.xarxabarris.cat, un espai d’Internet que té la voluntat de ser un aparador dels projectes col·laboratius organitzats pels  31 Ajuntaments membres, de la campanya conjunta “Barris Antics. Compra i guanya” i dels municipis organitzadors, que enguany són: Argentona, Balaguer, Besalú, Cabrera de Mar, Calaf, Cardona, Centelles, Cervera, Cervià de les Garrigues, el Vendrell, Falset,  Juneda, La Selva del Camp, l’Arboç, les Borges Blanques, l’Espluga de Francolí, Lleida, Manresa, Mediona, Roda de Ter, Sallent, Sant Feliu de Codines, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Martí de Tous, Sant Quintí, Santa Coloma de Queralt, Torelló, Tortosa, Tremp,  Ulldecona i Vilanova del Camí. 15 municipis de la província de Barcelona, 8 de Tarragona, 7 de Lleida i 1 de Girona

Formalment, la Xarxa de Barris Antics amb Projectes va néixer al 2019 mitjançant la signatura d’un conveni de col·laboració entre diferents Ajuntaments catalans per donar continuïtat a la campanya “Barris Antics. Compra i guanya”, nascuda al 2011 en el marc del Pla de Barris.

La campanya “Barris Antics. Compra i guanya” és un projecte col·laboratiu organitzat i coordinat per la XARXA DE BARRIS ANTICS AMB PROJECTES amb l’objectiu de donar suport al comerç de proximitat i donar a conèixer el territori català. A través del comerç, atraure visitants en cadascun dels 31 municipis organitzadors

Coincidint amb el desè aniversari de la campanya, la Xarxa de Barris Antics estrena portal propi amb la imatge actualitzada i amb nous contingut. D’una banda, informació pròpia de la Xarxa, qui la forma i els seus projectes; la campanya “Compra i guanya” amb informació de la edició 2020 ajornada a la tardor i informació de les edicions anteriors; els premis que podran gaudir els guanyadors de l’octubre, l’apartat de noticies i de contacte.

El nou portal té un disseny modern, atractiu i senzill que facilita la navegació per les diferents pàgines: tant a les administracions locals interessades en sumar-se al projecte col·laboratiu; als més de 4.000 comerços dels 31 municipis organitzadors i a tot el públic en general per animar-los a participar i a gaudir dels premis cedits pels  ajuntaments organitzadors.

Gràcies al treball en xarxa compartint recursos i a la col·laboració entre administracions, comerciants i el teixit associatiu, aquest projecte és possible: a més municipis organitzadors, més premis a repartir, més incentius per comprar als barris antics durant la campanya, afavorint la dinamització comercial; i més guanyadors per conèixer i descobrir els municipis organitzadors.

Més informació: info@xarxabarris.cat i/o regidoria de Promoció Econòmica de cadascun dels Ajuntaments membres de la Xarxa de Barris Antics amb Projectes